Ingen bindingstid!
Rask levering
Gratis frakt
Norsk leverandør

10 tips til å overleve eksamensperioden

eksamenstress

Det er den tiden på året igjen. Blod, svette og tårer gjennom semesteret skal settes på prøve. Det er eksamenstid! Her får du noen tips til hvordan å komme deg gjennom den fryktede eksamensperioden.

Er det noe som virkelig krever at kroppen og hjernen er i sitt ess, er det eksamensperioden. Nå skal alt du har lært spikres fast i minnet, og for mange kan dette virkelig være en prøvelse. Derfor har vi laget en liste over 10 tips til hvordan komme gjennom eksamensperioden med sinnet i behold.

 1. Legg en slagplan!

Finn ut hvilke tidspunkt som er øremerket studietid, og legg inn planlagte pauser.

Nøkkelen til alle vellykkede prosjekter ligger i planleggingen.

Finn ut på forhånd hvilke kapitler som er viktige i alle fag, let deg frem til gamle eksamener og innleveringer og se til at du har alt du trenger av informasjon før du setter i gang med siste innspurt.

Les mer: Slik får du mer energi til daglige gjøremål

 1. Nedprioriter sosiale medier

Det er få tidstyver som er sleipere enn Facebook og Instagram. Installer programmer som SelfControl og Cold Turkey, og gi deg selv intense studieetapper på 45 minutter uten distraksjoner. Deretter tar du 15 en minutters pause, hvor du sjekker sosiale medier eller henter en ny kopp kaffe. Dette er bevist å gi resultater, og gjør at du holder ut lenger.

 1. Ta deg en pause fra arbeidet innimellom

Det er lov å slappe av også. Det er ingen som er tjent med at du sitter sammenhengende 24 timer i døgnet, syv dager i uken. Hvis du er flink til å ta deg pauser får hjernen et pust i bakken, og det vil være enklere å fylle hodet med kunnskapen du trenger.

 1. Bruk kroppen!

Dette henger veldig sammen med det å ta seg en pause. Fysisk aktivitet er bevist å ha positive effekter på studieprestasjonene. Ta deg en treningsøkt, eller gå en tur. Det viktigste er ikke at du har tidenes treningsøkt, her er idéen å få beveget seg og gi hjernen et avbrekk.

Les også: Få en god start på dagen med disse frokosttipsene

 1. Lag en godt organisert studieplass

Vi vet alle hvordan prokrastineringen kan ta overhånd om ikke studieplassen er optimalisert. Ta en runde med støvsugeren på forhånd, tenn stearinlys, legg alt klar til å brukes på studieplassen din. Du skal tross alt bruke mye tid med nesa ned i boken, så det er ingen grunn til at du ikke skal kunne gjøre det i en god atmosfære.

 1. Ikke glem søvnen!

Du kan kanskje føle at du ikke har tid til å sove, men for at du skal prestere må hodet være på plass.

Søvn er et grunnleggende behov – også i eksamenstiden.

Se til at du får mellom 6 og 8 timer søvn hver eneste natt, det vil både kropp og hode takke deg for.

 1. Bytt ut energidrikken med kaffe

Disse sukkerbombene er ikke godt for blodtrykket eller blodsukkeret ditt. Det kan være fristende å kjøpe et brett med Red Bull og peise på, men dette vil ikke være positivt for din studietid. Ta en kopp kaffe isteden! Dette er bevist å føre til et lenger liv, er billigere og bedre for kroppen. Hvis du i tillegg bytter ut en kopp eller to med Coffee Zero som inneholder krom, demper du også søtsuget!

Les også: Derfor er kaffe bedre enn energidrikk

 1. Bytt ut snopet med frukt

Du skal selvfølgelig få lov til å kose deg i eksamenstiden. Det er det ingen som vil si noe på. Likevel kan det være lurt å prøve å bytte ut godteriet med sunn og deilig frukt. Vi vet at det usunne ikke akkurat er den mest prestasjonsfremmende maten. Du kan også kutte det opp ferdig og legge det i kjøleskapet, før du setter i gang med bøkene. Det er deilig å ha et sunnere alternativ lett tilgjengelig.

Les også: Bli kvitt søtsuget på 1-2-3

 1. Ikke sitt med alt alene hele dagen

Samle studievennene dine og øv på stoffet sammen. Snakk sammen, og diskuter. Dere vil høyst sannsynlig utfylle hverandre, alle vil lære noe nytt, og få en bedre oversikt over stoffet.

Gjør det koselig, lag noe god mat og gjør en kveld ut av det!

Et annet godt tips er å bruke menneskene rundt deg til å forklare det du har lest. Hvis du må forklare et vanskelig tema til noen som aldri har hørt om det før, stiller det høyere krav til faglig innsikt fra din side – og du vil huske stoffet bedre.

Les også: Nå er det bevist – Kaffe forlenger livet!

 1. Ikke stress!

Sist, men ikke minst – du må puste og ikke stresse. Du kan dette, dette er bare siste innspurt og en mulighet til å finpusse kunnskapen. Sannsynligvis kan du mye mer enn det du tror, og hvis du kan overbevise deg selv om det, vil eksamen gå som en drøm!

produktboks_staende_transp

Markedets eneste kaffe med dokumentert effekt på forbrenning av karbohydrater og fett.
Vi gir deg 50 % rabatt på din første pakke!

Ordinær pris 338 NÅ KUN 169,-

50% RABATT
 • For å starte din bestilling, tast inn ditt telefonnr og trykk "Gå videre"
 • Pakken sendes direkte til postkassen. Alltid gratis frakt
 • Rask levering, 3-10 dager postgang
 • Betalt med faktura etter mottak av varen
posten-bring-dark-fresh

Relaterte innlegg

Flere tusen kunder har nådd sine vektmål med Coffee Zero

Med mer enn 500 000 solgte pakker - er vi trygge på at du blir fornøyd. Nå sender vi en prøvepakke til HALV PRIS, med gratis frakt. Kun så lenge varelageret rekker!

Ble kvitt de dårlige vanene – gikk ned 16 kg!

Karine Sekkingstad kjente ikke igjen sin egen kropp etter å ha gått voldsomt opp i vekt etter en lengre sykdomsperiode. Etter at hun oppdaget Coffee Zero, smiler livet igjen, og en kopp kaffe er blitt fast innslag før hvert måltid. De dårlige vanene forsvant og formen ble mye bedre

Kiloene forsvant! – Jeg måtte kjøpe nye bukser, og de bruker jeg fremdeles!

Slik fikk taxisjåfør Helge Skage kontroll på vekta. Les hans historie og se hvordan kiloene forsvant under!