Få en god start på dagen med disse frokosttipsene

Skjermbilde 2023-03-20 kl. 11.15.36

Det er ikke uten grunn at man sier at frokosten er det viktigste måltidet i løpet av dagen. Den bryter fasten etter en natts søvn, og legger grunnlaget for resten av dagen. Her får du noen gode frokosttips for å få en topp start på dagen.

Det kan ofte være fristende å dytte i seg noe søtt på morgenkvisten etter en lang natt. Spesielt hvis matlysten ikke er på topp. Da spiser man gjerne det som er minst vanskelig å få i seg – som ofte finnes på den usunne siden av skalaen. Men fortvil ikke! Vi har laget noen forslag til sunne og smaksrike frokoster du kan kose deg med, sammen med en god og varm kopp med Coffee Zero.

Smoothie

Smoothie til frokost, kan man virkelig bli mett av det? Ja, så lenge du bruker ingredienser som metter!

Det som er så fint med smoothie er at du får i deg fiber i fra fruktkjøttet, som gjør at du holder deg mett lenger.

Frukt og grønt som bringebær, mango, jordbær, banan, appelsin, eple, avokado, gulrot og grønnkål er perfekte tilskudd i en næringsrik smoothie. Lek deg frem til en kombinasjon du liker, og supplementer med naturell yoghurt, juice, kokosmelk eller vann etter eget ønske. Du kan også gjerne tilsette litt havregryn for enda litt mer fiber og fylde.

Les også: Bli kvitt søtsuget på 1-2-3

Sunn frokostblanding

Mange foretrekker en skål frokostblanding som start på dagen. Finn deg en variant som metter og som har godt med fiber og proteiner, samt lite sukker og kalorier. Bare pass på, ofte er frokostblandinger sukkerbomber, selv om de ser sunne ut på pakken. Hvis du finner blandingen som passer deg vil dette føre til et mer stabilt blodsukker. Da unngår å gå på en smell og overspise senere på dagen fordi du er så sulten.

Om du har lyst til å trå til litt ekstra kan du lage din egen frokostblanding eller müsli. Da vet du akkurat hva du får i deg, og du kan lage den akkurat som du liker! Hasselnøtter, mandler, sesamfrø, solsikkefrø, havregryn og linfrø er eksempler på noe av det som kan gå i en slik miks. Tilsett litt kanel, lønnesirup eller honning for ekstra sødme og god smak, og spis den med melk eller yoghurt.

Les også: Slik får du mer energi til daglige gjøremål

Omelett

Hva med å starte dagen med en god og mettende omelett? Det tar ikke mange minutter å piske sammen en røre og kutte opp de grønnsakene du ønsker, og mens den godgjøres i panna har du tid til å få unnagjort andre sysler. Så lenge du har egg er de andre ingrediensene opp til deg – skinke, ost, tomat, spekeskinke, røkelaks, paprika, squash eller purre passer alle godt i en omelett! Det er kun din egen fantasi som setter grenser!

(Teksten fortsetter etter bildet)

Havregrøt med frukt og bær

Havregrøt trenger absolutt ikke være kjedelig, og er like godt uten sukker! Bruk friske bær eller favorittfrukten din som topping, og dryss litt kanel over. Enklere blir det ikke, og det holder deg mett i flere timer. Havregrøt kan fint lages i dagen i forveien. Rør sammen havregryn, melk og yoghurt i en beholder med lokk, og sett blandingen i kjøleskapet over natten, og voilá! Fiks ferdig havregrøt til frokost.

Les også: Nå er det bevist – Kaffe forlenger livet!

Naturell yoghurt eller cottage cheese

Her finnes du uendelig med kombinasjonsmuligheter. Lag deg en skål med naturell yoghurt eller cottage cheese med friske bær, frukt, havregryn, müsli, honning, lønnesirup, syltetøy, nøtter eller frø etter eget ønske, og kos deg. Alt som mangler da er en varm kopp Coffee Zero å holde rundt og litt godt lesestoff – en perfekt start på dagen!

Knekkebrød eller grovbrød

Det er ikke mye som skal til for å gjøre et knekkebrød eller en brødskive smakfull og appetittlig. Finn varianter som har rikelig med fiber som metter lenge, og vær kreativ på påleggsfronten. Mye kan gjøres i stand dagen i forveien; kok egg, skjær opp grønnsaker eller legg frem pålegget du skal bruke slik at alt er klart.

Et knekkebrød med ost kan gjøres flere hakk bedre med litt salat, paprika og agurk, og en brødskive med skinke gjør seg godt med noen skiver egg dandert på toppen.

Les også: Derfor er kaffe bedre enn energidrikk

Fullkornwrap

Bruk fullkornslefser som base i stedet for brødskive! Her kan man lage mye godt.

Et tynt lag smøreost med ruccola, agurk og skinke eller røkelaks er et eksempel på en skikkelig god wrap. Eller kanskje litt eggerøre med tomat og ost er veien å gå? Det trenger absolutt ikke gjøres vanskelig for å bli godt og sunt!

Håper du har fått inspirasjon til å lage deg noe godt til frokost fremover, og tar deg tid til å nyte den før du starter dagen!

Kaffen med krom som bidrar til normal forbrenning av karbohydrater, proteiner og fett.
Vi gir deg 50 % rabatt på din første pakke!

Du betaler kun 149 kroner!

50% RABATT
  • Pakken sendes direkte til postkassen. Alltid gratis frakt
  • Rask levering, 3-10 dager postgang
  • Betalt med faktura etter mottak av varen
posten-bring-dark-fresh

Relaterte innlegg

Ketodietten for Nybegynnere

Enten du er ny til konseptet med ketodietten eller bare ser etter en måte å forbedre din helse og velvære på, er denne omfattende guiden designet for å veilede deg gjennom alt du trenger å vite for å starte din keto-reise. Fra å forstå grunnprinsippene bak denne populære dietten, til praktiske tips for matplanlegging og håndtering av vanlige utfordringer, dekker denne artikkelen alle aspekter av ketodietten for nybegynnere. Med et fokus på balansering av makronæringsstoffer, fordelene med ketose, og inspirerende suksesshistorier, er målet å gi deg kunnskapen og motivasjonen du trenger for å oppnå dine helse- og velværemål. La oss dykke inn i ketodiettens verden og utforske hvordan den kan transformere din tilnærming til ernæring og livsstil.

Kickstart Nyåret: Din ultimate guide til en mer varig endring

Nyttår bringer med seg nye muligheter og for mange av oss, en fornyet motivasjon for å komme i form. Vektnedgang og forbedring av den fysiske formen topper ofte listen over nyttårsforsetter. Men hvordan kan du gjøre dette til en varig endring i stedet for en midlertidig anstrengelse? Denne artikkelen vil guide deg gjennom prosessen, enten du er nybegynner eller mer viderekommen, og hjelpe deg med å unngå kjente fallgruver.

Treningsøvelser: 5 øvelser du kan gjøre overalt

Dørstokkmila kan ofte være lang, men du trenger ikke å melde deg inn på et treningsstudio for å komme igang med treningen. Hjemmetrening er en fin måte å starte opp på, samtidig som du kan få trent hele kroppen din uten alt mulig slags utstyr. Enten du foretrekker å trene i stuen, i parken eller i hagen din, er det en rekke øvelser du kan gjøre for å få mest mulig ut av treningen din uten å måtte ta steget inn i et overfylt treningsstudio. Her er fem flotte øvelser som vil gi deg en helkroppsworkout i ditt eget selskap.